У Дарницькому районі Києва зафіксовано випадок сказу у кішки

18:13, 4 жовтня 2023
Чоловік, якого вкусила кішка, почав отримувати антирабічне лікування.
У Дарницькому районі Києва зафіксовано випадок сказу у кішки
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Дарницькому районі зафіксовано випадок сказу у кішки. Про це повідомляє Об’єднання ветеринарної медицини в м. Києві, пише КМДА.

«З’ясовано, що 22 вересня власник взяв тварину у волонтера на перетримку після проведення стерилізації та утримував її у клітці. 24 вересня під час годування кішка без провокації агресії вкусила господаря за руку. Після цього він відмітив зміни в поведінці тварини – відмова від їжі, майже повна відмова від води. Окрім того, кішка лежала та важко дихала. 28 вересня в першій половині дня вона померла», - сказано у повідомленні.

За результатами досліджень патматеріалу виявлено свічення, характерне для сказу тварин. Потерпілий почав отримувати антирабічне лікування. Також фахівці вживають належні заходи для ліквідації захворювання.

Для недопущення сказу тварин необхідно щорічно робити щеплення всім домашнім улюбленцям, починаючи з 3-місячного віку. Вакцина проти сказу є безкоштовною, для щеплення необхідно лише звернутися до лікарень ветеринарної медицини Держпродспоживслужби.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду