Зухвале пограбування у Києві: чоловік викрав шкільний рюкзак у 9-річної дитини

17:45, 6 жовтня 2023
Зловмисник скористався тим, що дівчинка відволіклась граючись біля під’їзду з подругою, вхопив з лавочки її шкільний рюкзак та втік.
Зухвале пограбування у Києві: чоловік викрав шкільний рюкзак у 9-річної дитини
Фото: kyiv.npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві до поліції звернулася жінка, яка повідомила, що невідомий чоловік пограбував її малолітню доньку, яка гралась із подругою біля під’їзду будинку на бульварі Ярослава Гашека. Про це йдеться у пресслужбі поліції Києва.

Жінка розповіла, що нападник забрав рюкзак, в якому знаходився мобільний телефон, кишенькові гроші та підручники дитини.

За словами старшої слідчої Дніпровського управління поліції Карини Бежевець, поліцейські провели низку розшукових заходів та протягом години затримали підозрюваного в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Співробітники сектору кримінальної поліції № 4 виявили зловмисника неподалік місця проживання, а під час поверхневої перевірки вилучили у нього рюкзак дівчинки. Правоохоронці з’ясували, що чоловік вже встиг продати мобільний телефон. Наразі ми вилучили речовий доказ у нового власника та після проведення необхідних слідчих дій повернемо ґаджет школярці. Порушником виявився неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів киянин, 1980 року народження», - заявила вона.

За цим фактом слідчі територіального підрозділу розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України – грабіж, вчинений в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі.

Чоловіку вже повідомили про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Бабій
    Роман Бабій
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Роман Сацький
    Роман Сацький
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Олександр Кармазін
    Олександр Кармазін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Назарій Дулебко
    Назарій Дулебко
    голова Сихівського районного суду м. Львова