США працюють над створенням військово-промислової бази в Україні, але є нюанси

16:57, 26 жовтня 2023
У США заявили про плани створити промислову базу в Україні для військового виробництва.
США працюють над створенням військово-промислової бази в Україні, але є нюанси
Джерело фото: texty.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пентагон має намір створити промислову базу в Україні для швидкого розвитку військового виробництва, – повідомив заступник міністра оборони США з питань закупівель і підтримки Вільям Лаплант, пише Breaking Defense.

«Ми починаємо орієнтуватися на відновлення або будівництво промислової бази в Україні, — сказав Вільям Лаплант.

Він також вказав на складнощі в цьому процесі, пов'язані з відсутністю американських фахівців на території України. Він зазначив, що логістика та підтримка виявляються важливими аспектами, і зараз їх обговорюють та навчаються разом з українськими партнерами.

За словами заступника помічника міністра оборони США Джастіна Макфарліна, створення промислової бази в Україні почнеться з підтримки виробництва запчастин за допомогою 3D-друку та навчання персоналу.

Зауважимо, експерти вважають, що цей процес спрямований на зменшення залежності України від західних постачань, але він не буде швидким.

«Україна продемонструє більшу матеріально-технічну самодостатність і, таким чином, потребуватиме меншої іноземної підтримки. Це також сприятиме зусиллям України щодо досягнення більшої автономної безпеки, незалежно від термінів вступу до НАТО», – додав аналітик Джошуа Хумінскі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду