В Україну в посилках із США та Нідерландів намагалися провезти ряд наркотиків

20:59, 15 листопада 2023
Митники завадили ввезенню в Україну наркотиків поштою та у міжнародних експрес-відправленнях.
В Україну в посилках із США та Нідерландів намагалися провезти ряд наркотиків
Джерело фото: Державна митна служба України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україну намагалися ввезти партію наркотиків через канали поштового зв’язку та міжнародні експрес-відправлення. У результаті спільної операції митників та СБУ з чотирьох посилок із США та Нідерландів вилучили наркотичні засоби, включаючи героїн, канабіс та смолу канабісу, а також психотропну речовину МДМА, – повідомила Державна митна служба України.

Співробітники виявили ці речовини у двох посилках завдяки службовій собаці - бельгійській вівчарці по імені Харді, яка спеціалізується на пошуку наркотиків та психотропів, спрацювала на канабіс та смолу канабісу.

Зазначається, що приховані наркотичні речовини були прикриті під чай, орегано, протеїнові добавки, фломастери та інші безпідставні предмети. Однак, результати експертних досліджень показали, що фактичним вмістом були наркотичні засоби: героїн і канабіс вагою майже 2 кг, більше сотні електронних пристроїв для вейпу зі смолою канабісу та 10 таблеток психотропної речовини МДМА.

Київська митниця повідомила правоохоронні органи про можливі кримінальні правопорушення, а спільно з СБУ розпочато слідство з метою виявлення осіб, причетних до незаконного обігу цих наркотиків та психотропних речовин. Двом фігурантам справи СБУ оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України