На Чернігівщині працівниця пошти хотіла відкрити бізнес на соцвиплатах та пенсіях

10:44, 30 листопада 2023
Поліція відкрила кримінальне провадження щодо розтрати півмільйона гривень, які призначалися на соціальні виплати та пенсії.
На Чернігівщині працівниця пошти хотіла відкрити бізнес на соцвиплатах та пенсіях
Джерело фото: Поліція Чернігівської області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Поліція розпочала кримінальне провадження стосовно працівниці поштового відділення Чернігівщини, яка незаконно привласнила майже півмільйона гривень, призначених на соціальні виплати та пенсії місцевого населення, – повідомляє поліція Чернігівської області.

До поліції надійшла заява про втрату майже 500 тисяч гривень під час ревізії. Правоохоронці виявили, що співробітниця виконала більше сотні банківських транзакцій без належної підстави. За короткий період вона перерахувала з рахунків суму, призначену для соціальних виплат, на невідомі банківські рахунки.

Виявилося, що жінка намагалася заробити «стартовий капітал» для інвестицій в онлайн-бізнес. Вона відповіла на пропозицію заробітку через месенджер, де їй обіцяли прибуток від купівлі та продажу віртуальних товарів через Інтернет.

Однак, щоб збільшити внесену суму, «роботодавець» вимагав додаткові кошти, яких у жінки не було. Замість цього вона вирішила використати гроші, до яких мала доступ на роботі.

Відповідно до законодавства, поліція порушила кримінальне провадження за статтею 191 Кримінального кодексу України, що передбачає до 8 років позбавлення волі за привласнення майна чи розтрату через зловживання службовим становищем в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду