За 500 тисяч гривень обіцяв заасфальтувати дорогу біля будинку: повідомлено про підозру столичному чиновнику

18:40, 30 листопада 2023
Столичного чиновника викрили на вимаганні та одержанні хабаря за послуги з асфальтування дороги.
За 500 тисяч гривень обіцяв заасфальтувати дорогу біля будинку: повідомлено про підозру столичному чиновнику
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Посадовцю комунального підприємства Києва повідомили про підозру у вимаганні та одержанні хабаря на суму 500 тисяч гривень за послуги з асфальтування дороги в Солом’янському районі столиці, – повідомляє Київська міська прокуратура.

За даними слідства, начальник з виробничих питань КП «ШЕУ по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району» використовував своє службове становище для вимагання неправомірної вигоди від громадянки України. За винагороду в 500 тисяч гривень він обіцяв організувати проведення робіт з асфальтування під’їзної дороги до будинку в Солом’янському районі Києва через своїх підлеглих.

Таким чином, було задокументовано два етапи отримання посадовцем неправомірної вигоди. Спершу, за підготовчі роботи він одержав аванс у розмірі 2 тисяч доларів США. Пізніше, через тиждень, він отримав решту суми, яка становила 425 тисяч гривень.

Наразі посадовця затримано. Правоохоронці провели обшуки за місцем роботи та проживання затриманого, під час яких було вилучено 2 тисячі доларів США, одержаних під час першої передачі неправомірної вигоди.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Також розглядається питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство справі триває.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва