У Запоріжжі викрили незаконні перевезення пасажирів за $350 до рф

22:19, 1 грудня 2023
СБУ ліквідувала канал «прихованих» перевезень із України до рф та тимчасово окупованих територій.
У Запоріжжі викрили незаконні перевезення пасажирів за $350 до рф
Джерело фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Запоріжжі викрили незаконні перевезення пасажирів із України до росії та тимчасово окупованих територій країни. В СБУ повідомили про заблокування каналу та зупинку підпільних перевезень.

За даними розслідування, серед клієнтів нелегальних рейсів були колаборанти, які планували втекти до Росії, намагаючись уникнути відповідальності перед українським судом. Підроблені рейси видалялися як комерційна діяльність місцевого автотранспортного підприємства, що охоче виконувало перевезення пасажирів.

З'ясувалося, що маршрут проходив через декілька країн Європи в напрямку до росії. Для безперешкодного руху через територію країни-агресора зловмисники сплачували податки та збори до бюджету росії.

Ці нелегальні поїздки мали своїм кінцевим пунктом призначення тимчасово окуповані райони на сході та півдні України, куди автобуси прибували з території росії. Вартість квитка на такі рейси становила 350 доларів США в один бік.

Учасники цієї схеми співпрацювали з представниками окупаційних адміністрацій для пересування по тимчасово захоплених територіях. Також вони отримували "замовлення" від російських окупантів на таємне вивезення осіб з підконтрольних територій України.

Слідство розкрило, що одна з організаторів цих незаконних дій, яка сприяла проведенню фейкових "виборів" у місцеві "законодавчі органи росії", спочатку планувала вивезти гроші від окупантів за проведення фальшивого плебісциту, а потім замовити квиток назад через зловмисників-перевізників. Але СБУ вчасно затримала цю особу.

Встановлено, що організацію нелегальних перевезень керував раніше засуджений за розбій житель Запоріжжя. За даними слідства, злочинна група заробляла до 1 мільйона гривень щомісяця.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду