У Києві за майже 123 млн гривень відреставрують Покровську церкву

22:00, 1 грудня 2023
Аукціон з пошуку підрядника у системі публічних закупівель Prozorro відбудеться 4 грудня.
У Києві за майже 123 млн гривень відреставрують Покровську церкву
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві розпочнеться реставрація історичної Покровської церкви, яка є пам'яткою архітектури XVIII століття. Оновлення цієї споруди передбачає укріплення стін та проведення робіт з гідроізоляції. Проект реставрації заплановано на рік і розрахований на майже 123 мільйони гривень.

Повідомлення про намір влади ремонтувати цю історичну споруду з'явилося у системі публічних закупівель Prozorro. За інформацією, аукціон, який визначить підрядника для капітального ремонту, запланований на 4 грудня. Термін подання пропозицій закінчується 2 грудня. Замовником проекту є Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам'яток історії, культури і заповідних територій.

Згідно з тендерною документацією, підрядна організація зобов'язана буде виконати ряд робіт, включаючи відбивку штукатурки та бетону зі стін, розшишіті шви раніше змурованої цегляної кладки, ремонт цегляних стін, гідроізоляцію, а також посилення фундаменту споруди (що вимагатиме копання траншеї глибиною до 5 метрів).

За ці роботи планується сплатити 122,9 мільйона гривень, і реставраційні роботи мають завершитися до 20 грудня 2024 року. Також стало відомо, що Держаудитслужба отримала дві скарги від громадян. У першій з них йдеться про недоцільність необгрунтованих витрат під час військових дій, що, на думку скаржника, порушує законодавство у сфері закупівель. Друга скарга також стосується "недоцільного використання коштів під час війни".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України