Україна наближається до країн з низьким рівнем корупційних практик, — НАЗК

13:20, 9 грудня 2023
Згідно з новим дослідженням, 60% українців не готові використовувати корупційні практики в жодній ситуації.
Україна наближається до країн з низьким рівнем корупційних практик, — НАЗК
Фото: НАЗК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна наближається до країн з низьким рівнем корупційним практик. Про це голова НАЗК Олександр Новіков заявив в ефірі телемарафону.

За його словами, Агентство провело дослідження, яке підтверджує, що 60% українців не готові використовувати корупційні практики в жодній ситуації.

«У 2010 році рівень корупційних практик в Україні складав 60%, вдумайтесь, 60% громадян мали той чи інший корупційний досвід. У 2019 році цей процент знизився до 27%, і на сьогодні він складає лише 17%. Це просто колосальні цивілізаційні зміни, які свідчать про те, що Україна наближається до некорумпованих, а отже, заможних і безпечних країн. Якщо подивитися світову мапу індексу сприйняття корупції, то війни і бідність присутні у тих країнах, де є високий рівень корупційних практик. Україна виходить з такої групи країн», - зазначив Новіков.

Очільник НАЗК зауважив, що в Україні створено найбільш сучасну систему для запобігання корупції. Після 2014 року, коли перемогла Революція Гідності, було створено і НАБУ, і НАЗК, і ВАКС, і САП, тобто повну систему, для того, щоб убезпечити країну від корупції, побудувати доброчесність, а отже й ефективність держави, на переконання Новікова, це сталося тому, що корупція була викликом для існування української держави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду