Дітей не пустили до укриття школи, де вони навчаються, - у КМВА взяли питання на особистий контроль

15:27, 15 грудня 2023
Охоронець у школі аргументував це тим, що діти були начебто із собакою.
Дітей не пустили до укриття школи, де вони навчаються, - у КМВА взяли питання на особистий контроль
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як ми писали, у Святошинському районі столиці школярів не впустили до укриття під час тривоги. Охоронець нібито не пустив дітей через те, що вони були з собакою. За цим фактом розпочато розслідування.

У Київській міській військовій адміністрації відреагували на інцидент, заявивши, що це неприпустимий випадок. Начальник КМВА Сергій Попко заявив, що цю справу бере під особистий контроль. Він зазначив, що укриття мають бути відчиненні під час тривоги і доступні для усіх мешканців Києва без винятку.

"Як начальник військової адміністрації Києва я буду тримати цю справу на особистому контролі. І тут важливо не лише знайти винних, але й з’ясувати головне - чому виник такий прецедент?! Чим керувалась дана посадова особа?

Тому зараз звертаюсь до кожного керівника, хто відповідальний комплекс укриттів чи за одне, конкретне укриття в місті – проведіть внутрішню перевірку і роз’яснювальну роботу з персоналом, відповідальним за допуск людей! Всі мають розуміти і виконувати безапеляційне правило – усі укриття мають бути відчиненні під час тривоги і доступні для усіх мешканців Києва без винятку! Це питання життя! Помилок вам ніхто не пробачить! Та й ви собі не пробачите.

Військова адміністрація вживатиме усіх заходів (якщо доведеться - навіть непопулярних) аби такі кричущі випадки більше не повторилися і усі кияни почували себе в рідному місті захищеними", — сказав Попко.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва