Спецрежим на українському кордоні: змінено правила перебування у прикордонній смузі

08:20, 16 грудня 2023
Перебування громадян чи іноземців у прикордонній смузі можливе за спеціальними дозволами.
Спецрежим на українському кордоні: змінено правила перебування у прикордонній смузі
Джерело фото: ДПСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Держприкордонслужба повідомила про введення нових обмежень для перебування у прикордонній смузі, зазначивши, що тепер для цього необхідно отримати дозвіл від ДПСУ. Зміни у Постанові КМУ від 27 липня 1998 року № 1147 «Про прикордонний режим» були внесені Урядом України постановою № 1292 від 7 грудня.

Основні зміни включають:

  • Право громадян України, іноземців та осіб без громадянства на в'їзд, перебування та рух в прикордонному районі на підставі відповідних особистих документів.
  • Обмеження у вільному в'їзді, перебуванні, проживанні та переміщенні у прикордонній смузі - ділянці місцевості завширшки 5 км від лінії державного кордону.
  • Необхідність отримання дозволу від ДПСУ для в'їзду, перебування та виконання робіт у прикордонній смузі. Ця вимога стосується фізичних та юридичних осіб, а також вимагає звернення до органу Держприкордонслужби для отримання дозволу особам віком до 18 років від одного з батьків або законного представника.
  • Заборона вільного в'їзду, перебування та проведення робіт, не пов’язаних з обороною або охороною державного кордону, на земельних ділянках уздовж лінії державного кордону на суші та вздовж української частини прикордонних водойм, а також вздовж кордону України з росією і білоруссю, які передано в постійне користування військовим частинам Держприкордонслужби для різноманітних інженерно-технічних та фортифікаційних заходів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська