Побачення закінчувалися побиттям та пограбуванням: у Києві викрили групу юнаків, яких надихнув серіал про злочинців

17:25, 28 грудня 2023
У Києві викрили групу юнаків, серед яких були неповнолітні, що займалися вистежуванням місцевих задля пограбунку.
Побачення закінчувалися побиттям та пограбуванням: у Києві викрили групу юнаків, яких надихнув серіал про злочинців
Джерело фото: Поліція Києва
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці викрили групу юнаків, які планували серію злочинів на території Києва. Поліція виявила двох підозрюваних, серед яких є неповнолітні, в причетності до нападу на 16-річного хлопця. Інцидент був інспірований сюжетом російського серіалу про злочинне життя підлітків. Про це повідомляє поліція Києва.

За даними поліції, група молодих людей планувала вчиняти кримінальні дії у столиці, привертаючи дівчат з Інтернету для організації побачень. Основними цілями стали власники дорогоцінних гаджетів, яких потім грабували. На жаль, вони здійснили напад на хлопця, відібрали його телефон та продали його у ломбарді.

На початку грудня до поліції звернувся киянин із повідомленням про те, що невідомі побили та пограбували його 16-річного сина. В результаті, поліція вилучила викрадений телефон як речовий доказ та оголосила про підозру двом фігурантам цього нападу, обом з яких народження 2006 та 2007 років. Відповідно до ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України, вони обвинувачуються у грабежі з застосуванням насильства, вчиненому за попередньою змовою групою осіб та під час воєнного стану. Їм загрожує відповідальність від семи до десяти років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва