Житель Львова у суді скасував штраф за перехід дороги поза переходом

07:32, 5 січня 2024
Львів’янин визнав, що перейшов дорогу у невстановленому місці, але довів, що мав на це право.
Житель Львова у суді скасував штраф за перехід дороги поза переходом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Львові суд скасував штраф чоловіку за перехід дороги поза пішохідним переходом. Громадянин визнав, що перейшов дорогу у невстановленому місці, але заявив, що поруч не було переходу та він не створював аварійну ситуацію. Про це пише zaxid.net.

Як стало відомо, львів’янин перейшов дорогу поза пішохідним переходом у центрі міста. Його зупинили поліцейські та винесли на нього постанову про порушення ПДР через перехід дороги у недозволеному місці, що передбачає 255 грн штрафу.

Чоловік звернувся до суду з проханням скасувати постанову про притягнення його до адмінвідповідальності. Він пояснив, що намагався знайти пішохідний перехід, але його не було, тому він впевнився у відсутності авто та перейшов дорогу.

За словами чоловіка, він виконав вимоги п. 4.8 ПДР України (якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше трьох смуг руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїзної частини в місцях, де дорогу добре видно в обидва боки, і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки).

Суддя задовольнила позов пішохода про скасування штрафу, на рішення ще може бути подана апеляція.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір