Антикорсуд виправдав колишнього посадовця Генпрокуратури

16:00, 19 січня 2024
Колишнього посадовця Генпрокуратури обвинувачували у зловживаннях на майже 1,8 млн грн.
Антикорсуд виправдав колишнього посадовця Генпрокуратури
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 18 січня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок, яким колишнього начальника одного з відділів Управління матеріально-технічного забезпечення Генеральної прокуратури України визнано невинуватим у пред’явленому обвинуваченні за ч. 2 ст. 364 КК України, у зв’язку з відсутністю в діянні службової особи складу інкримінованого кримінального правопорушення. Про це повідомив офіційний сайт ВАКС.

«Відповідно до пред’явленого обвинувачення, у другій половині 2015 року особа забезпечила укладення господарських договорів між Генеральною прокуратурою України та приватними суб’єктами господарської діяльності щодо надання послуг з технічного обслуговування адміністративних будівель Генеральної прокуратури України, які фактично надані не були, та їх подальшу безпідставну оплату на суму 1 798 892,01 грн», - сказано у повідомленні.

У Антикорсуді додають, що вирок може бути оскаржений впродовж тридцяти днів з для його проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

ВАКС не вказує прізвище, але, за даними ЗМІ, мова йде про Аполлінарія Нагалевського.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України