Україна отримала гелікоптер-медевак від Польщі для евакуації поранених

21:13, 24 січня 2024
Гелікоптер Мі-2 АМ-1 дає змогу транспортувати трьох легко-або одного важкопораненого бійця.
Україна отримала гелікоптер-медевак від Польщі для евакуації поранених
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Військовослужбовці Збройних Сил України отримали новий гелікоптер Мі-2 АМ-1, призначений для медичної евакуації. Про придбання та передачу гелікоптера повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Зазначається, що гелікоптер призначений для здійснення медичної евакуації та високоточного надання медичної допомоги. Він обладнаний сучасним медичним устаткуванням, що дозволяє забезпечувати невідкладну медичну допомогу в зоні конфлікту.

Передача гелікоптера сталася в рамках волонтерської ініціативи під назвою «Zbroimy Ukrainę» («Озброїмо Україну»). Ця благодійна кампанія була організована небайдужими громадянами Польщі як вияв підтримки України в умовах повномасштабного вторгнення росії.

Гелікоптер Мі-2 АМ-1 має можливість транспортувати трьох легко-або одного важкопораненого, що робить його важливим ресурсом для надання допомоги на передовій. Головне управління розвідки висловлює вдячність усім громадянам Польщі, які підтримали цей благородний проект, а також організаторам та учасникам благодійної ініціативи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду