У електронній системі у сфері будівництва оновили функціонал подачі звернень до ЦНАПів

15:10, 31 січня 2024
Оновлення надасть змогу фахівцям ЦНАПів фіксувати факт звернення замовника для отримання послуги, зменшити відсоток відмов по документах шляхом надання замовнику послуги.
У електронній системі у сфері будівництва оновили функціонал подачі звернень до ЦНАПів
Фото: buduemo.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило, що у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) оновився функціонал автоматизованого робочого місця працівників ЦНАПів щодо реєстрації повідомлень про початок будівельних робіт та подачі декларацій про готовність об'єктів до експлуатації. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

Працівники ЦНАПів можуть вносити звернення, якщо:

Замовник будівництва не надав відомості, необхідні для заповнення форми документа: РНОКПП, адресу об'єкта будівництва, реквізити, обов'язкові для заповнення тощо;

За результатами перевірки відомостей в ЄДЕССБ виявлено помилки, що унеможливлюють внесення відомостей до системи. Наприклад, неприпустимий клас наслідків або вид робіт, відсутнє затвердження проєктної документації тощо.

У разі виявлення проблем працівник ЦНАПу зможе сформувати протокол про причини виникнення помилок. Після цього – надати Замовнику послуги їх усунення, без відправлення документа на розгляд органу державного архітектурно-будівельного контролю.

Також оновлення надасть змогу фахівцям ЦНАПів фіксувати факт звернення Замовника для отримання послуги, зменшити відсоток відмов по документах шляхом надання Замовнику послуги (інформації про проблеми, що наявні в документі).

Наразі, через ЄДЕССБ вже подано майже 233 тисячі звернень до ЦНАПів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси