СБУ затримала ділків, які допомогли фсб взяти під контроль інтернет-трафік в Донецьку

20:57, 23 лютого 2024
СБУ викрила мережу моніторингу інтернет-трафіку в тимчасово окупованому Донецьку.
СБУ затримала ділків, які допомогли фсб взяти під контроль інтернет-трафік в Донецьку
Джерело фото: СБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники Служби безпеки України здійснили успішну операцію зі затримання організаторів, які сприяли російським спецслужбам у моніторингу і контролі за практично всім інтернет-трафіком в тимчасово окупованому Донецьку. Про це відомили в СБУ.

Кіберфахівці СБУ виявили та затримали керівників місцевого інтернет-провайдера у Києві, які, за даними слідства, підтримували зв’язок між штабами російських військ, окупаційною адміністрацією та силовим блоком терористичної організації "днр".

За допомогою спеціалізованого обладнання, встановленого на серверах провайдера, фсб могла контролювати всі дії інтернет-користувачів в регіоні, використовуючи отримані відомості для вербування та залучення мешканців до шпигунської діяльності проти України.

Згідно з розслідуванням, засновником компанії є колишній співробітник радянського КДБ, який переїхав з Донеччини до Києва ще до початку вторгнення росії.

Під час обшуків у їхніх помешканнях в Києві знайшли комп’ютери, мобільні телефони, флеш-носії пам’яті, документи та чорнові записи, які свідчать про незаконну діяльність, а також значну суму готівки в різних валютах.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України, за що їм може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віталій Марчак
    Віталій Марчак
    заступник голови Чернівецького апеляційного суду
  • Ігор Залімський
    Ігор Залімський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду