Зеленський попередив Польщу: «Ми будемо захищати наш бізнес»

17:57, 25 лютого 2024
Зеленський заявив, що важливо зберегти союз з Польщею, проте Україна захищатиме свій бізнес.
Зеленський попередив Польщу: «Ми будемо захищати наш бізнес»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час прес-конференції Президент України Володимир Зеленський заявив, що проблеми на польському кордоні з експорту української сільсько-господарської продукції – це політичні питання і, якщо рішення не знайдуться, Україна захищатиме свій бізнес.

«Підтримувати Україну треба зараз, а не до кінця, тому що кінець може бути швидко, якщо по-різному так підтримувати Україну. А у нас з Туском робочі відносини. І у прем’єр-міністра ці зустрічі були. З Дудою була нещодавно зустріч і також з Урсулою фон дер Ляєн. З квітня місяця минулого року я говорю, що це політичне питання… Я був абсолютно правий. І сьогодні це підтверджує Єврокомісія. Я говорив, що будь-які вибори в Польщі, будь-яка команда, що прийде, не змінить цього вектору. Сьогодні є внутрішня боротьба в Польщі. І я хотів би сказати, що ми вдячні суспільству польському, яке з самого початку з українцями. І це факт. Дуже не хотілося б, щоб політики так робили. Зараз цей кордон, який є між нами, щоб він був між нашими суспільствами», - зазначив Зеленський.

Президент також висловив надію, що прем'єри Польщі знайдуть відповідні кроки для вирішення цих проблем. Водночас, він підкреслив важливість збереження союзу з Польщею, але попередив, що Україна буде захищати свій бізнес, якщо справа дійде до крайнощів.

«Використовувати Україну як тиск на Європейський інституції – це просто несправедливо. Я вважаю, що прем’єри знайдуть відповідні кроки. Для нас дуже важливо зберегти союз з Польщею, а якщо кроки не знайдуться, то ми будемо захищати наш бізнес», – додав Зеленський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду