США виділять Україні $138 млн на модернізацію ППО

09:45, 12 квітня 2024
Посол США в Україні Бріджит Брінк заявила, що кошти допоможуть підтримувати ефективність протиповітряної оборони України.
США виділять Україні $138 млн на модернізацію ППО
Фото: informator.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 11 квітня, Сполучені Штати Америки підписали угоду про надання Україні 138 мільйонів доларів для модернізації систем протиповітряної оборони. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter).

«Сьогодні ми підписали угоду про надання Україні 138 мільйонів доларів на критично важливу модернізацію систем ППО», – написала Брінк.

Вона додала, що кошти допоможуть «підтримувати ефективність протиповітряної оборони України на тлі невпинних атак росії на енергетичну мережу та український народ».

Раніше прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що останні удари росії по енергетиці України показують, наскільки важлива допомога США.

Нагадаємо, в ніч на 11 квітня рф завдала масованої повітряної атаки по всій території України. Внаслідок обстрілів війська рф повністю зруйнували Трипільську ТЕС. Це найпотужніша електростанція у Київській області.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва