У Києві встановлять шість міні-ТЕЦ

07:18, 27 травня 2024
Київ готується до важкої зими з новими міні-ТЕЦ.
У Києві встановлять шість міні-ТЕЦ
Джерело фото: pragmatika.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Заступник міського голови і секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко оголосив про плани розміщення шести міні-теплоелектростанцій (міні-ТЕЦ) на правому і лівому берегах Києва. Про це він заявив у програмі телеканалу «Київ. 24».

Підкреслюючи важливість цього кроку, Бондаренко відзначив, що місто готується до важкої зими, особливо з урахуванням останніх атак на енергетичну систему України. Він зазначив, що обмеження у енергопостачанні стають актуальними, і місто має забезпечити себе можливістю мінімізувати ці обмеження.

«До чого готується столиця - це важка зима, насправді важка зима. Ми розуміємо, що останні удари, які були зроблені ворогом по енергетичній системі України, вони викликають обмеження в енергопостачанні. Ми розуміємо, що Київ не є островом. Ми залежні також від об'єднаної енергосистеми України та такі ж обмеження будуть у нас. Відповідно, звичайно, що столиця готується до того, аби якимось чином принаймні мінімізувати ці обмеження, наскільки це можливо. От сьогодні ми говоримо про взагалі нову концепцію енергетики столиці. Це шість міні-ТЕЦ», - сказав Бондаренко.

Ці шість міні-ТЕЦ здатні забезпечити електроенергією, теплом і водою близько 300 тисяч киян. Бондаренко пояснив, що це дозволить мінімізувати ризик великих відключень енергії та забезпечить місто незалежністю від централізованих джерел енергопостачання.

За його словами, вже є донорське обладнання для міні-ТЕЦ, і також планується модернізація існуючих котелень. У майбутньому планується розглядати можливість встановлення індивідуальних котельні для багатоквартирних будинків, щоб забезпечити надійне енергопостачання мешканців міста.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України