На Одещині чоловік зробив схрон боєприпасів в гаражі

23:32, 27 травня 2024
Поліцейські затримали 47-річного чоловіка за незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами.
На Одещині чоловік зробив схрон боєприпасів в гаражі
Джерело фото: od.npu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Поліцейські в Одеській області затримали 47-річного чоловіка за незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами. Чоловіку повідомили про підозру та обрали запобіжний захід, йому загрожує щонайменше три роки позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба поліції в Одеській області.

За оперативною інформацією, місцевий мешканець незаконно зберігав бойові припаси в своєму гаражі. Поліцейські разом з працівниками спецпідрозділу та управління вибухотехнічної служби провели обшук, під час якого виявили корпус гранати РГД-5 та запал.

Після вилучення цих предметів вони були направлені на експертизу, яка підтвердила їхню придатність як бойові припаси та вибухові речовини.

Затриманого інформували про підозру в придбанні та зберіганні бойових припасів та вибухових речовин без відповідного дозволу. Згідно з законом, цей злочин карається позбавленням волі від трьох до семи років. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зазначається, що згідно з Кримінальним кодексом України, особа, яка добровільно здає зброю, бойові припаси або вибухові речовини, не підлягає кримінальній відповідальності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України