Встановлено похвилинний розвиток подій: у ДБР розповіли деталі розслідування за фактом прориву ворога на Харківщині

18:26, 27 травня 2024
Зважаючи на резонансність провадження, до розслідування залучені кращі слідчі та керівництво Головного слідчого управління ДБР, - повідомили у Бюро.
Встановлено похвилинний розвиток подій: у ДБР розповіли деталі розслідування за фактом прориву ворога на Харківщині
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державне бюро розслідувань досліджує обставини прориву російськими військовими державного кордону в Харківській області, призначено низку важливих експертиз.

Як повідомляє ДБР, досудове розслідування розпочато за фактом прориву 10 травня кордону в Харківській області військами рф. Попередня кваліфікація – самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби (ст. 429, ч. 4 ст. 425 КК України).

У межах досудового розслідування ДБР перевіряє рівень забезпечення й укомплектування особовим складом частин ЗСУ, зведення фортифікаційних споруд, взаємодію між військовими підрозділами тощо.

Також триває перевірка дій керівництва усіх ланок в регіоні в процесі наступальних дій противника, до та після них, досліджують можливі факти безпідставного залишення бойових позицій підрозділами ЗСУ.

"Зважаючи на резонансність провадження, до розслідування залучені кращі слідчі та керівництво Головного слідчого управління ДБР, відбувається щільна взаємодія з оперативними підрозділами СБУ. А також – повна комунікація і підтримка з боку Генерального штабу ЗСУ, ОТУ "Харків" та ОСУВ "Хортиця", – наголосили в ДБР. 

У Бюро також повідомляють, що вже встановлений похвилинний розвиток подій. Призначено низку важливих експертиз, які планується завершити найближчим часом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду