На Київщині підрядник заволодів понад 450 тис грн під час будівництва каналізаційної мережі

23:30, 13 червня 2024
Роботи підрядник виконав неякісно, не в повному обсязі, а також суттєво завищив їх вартість та кількість використаних матеріалів у звітних документах.
На Київщині підрядник заволодів понад 450 тис грн під час будівництва каналізаційної мережі
Фото ілюстративне
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Київщині правоохоронці повідомили про підозру директору товариства за фактами заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення.

Як повідомила Київська обласна прокуратура, упродовж 2019-2021 років з товариством з обмеженою відповідальністю укладено договори з будівництва зовнішньої каналізаційної мережі в одному з сіл Бучанського району.

Передбачені проєктно-кошторисною документацією роботи підрядник виконав неякісно, не в повному обсязі, а також суттєво завищив їх вартість та кількість використаних матеріалів у звітних документах.

Внаслідок цього товариство безпідставно отримало на свої рахунки понад 450 тисяч гривень бюджетних коштів.

Стосовно інженера технагляду, який достовірно знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі, погодив та підписав акт приймання виконаних будівельних робіт, обвинувальний акт розглядається у суді. Його дії кваліфіковано як пособництво у заволодінні чужим майном та службове підроблення.

Також наразі вживаються заходи щодо відшкодування завданих територіальній громаді збитків шляхом подання відповідного позову в інтересах держави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва