Коли податковий борг юрособи - платника єдиного податку призведе до переходу на загальну систему: роз’яснення

00:10, 20 червня 2024
У податковому кодексі визначено, що платники ЄП зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у разі наявності податкового боргу.
Коли податковий борг юрособи - платника єдиного податку призведе до переходу на загальну систему: роз’яснення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

ДПС у Київській області пояснила, коли податковий борг юридичної особи - платника єдиного податку призведе до переходу на загальну систему.

У податковій звертають увагу, що п.п.8 п.п.298.2.3 п. 298.2 ст. 298 ПКУ визначено, що платники ЄП зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у разі наявності податкового боргу у розмірі, що перевищує суму, визначену абзацом третім п. 59.1 ст. 59 ПКУ, на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів – в останній день другого із двох послідовних кварталів.

Якщо у юридичної особи – платника ЄП третьої групи виник в середині кварталу податковий борг у сумі понад 3060 грн., то відлік двох послідовних кварталів (6 місяців) з метою її переходу на сплату інших податків і зборів починається з 1 числа місяця наступного за кварталом, в якому виник такий борг. Протягом шести наступних місяців у такого платника перевіряється наявність боргу на кожне 1 число місяця.

«Тобто, якщо податковий борг в сумі понад 3060 грн., який обліковується у юридичної особи – платника ЄП третьої групи, на кожне перше число протягом 6-ти послідовних місяців, наступних за кварталом, в якому він виник, то такий платник зобов’язаний перейти на сплату інших податків і зборів в останній день другого із двох послідовних кварталів (останній день шостого місяця)», - заявили у податковій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва