Чи знижуватимуть в Україні мобілізаційний вік до 21 року: у Зеленського відповіли

19:35, 26 червня 2024
Радник керівника ОП Михайло Подоляк зазначив, що потрібно ставити питання не лише «кого можна мобілізувати», але й «хто зможе профінансувати роботу цих людей».
Чи знижуватимуть в Україні мобілізаційний вік до 21 року: у Зеленського відповіли
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк повідомив, що в країні поки не планують знижувати мобілізаційний вік до 21 року. За його словами, наразі обговорюється лише економічне бронювання. Про це він сказав в інтервʼю «Новини.Live».

«Ні. Є відповідна реакція представників галузевого комітету Верховної Ради, понизити верхню планку до 50 років, і понизити з 25 нижче, немає таких пропозицій», – сказав Подоляк.

Він зазначив, що потрібно ставити питання не лише «кого можна мобілізувати», але й «хто зможе профінансувати роботу цих людей».

«Тому що це і соціальні виплати, і зарплата, і амініція. На одного військовослужбовця треба мати 5 людей, які платять податки. Тоді економічне бронювання має сенс», – заявив радник керівника ОП.

Водночас, Подоляк визнав, що економічне бронювання – це складне питання, бо це «питання справедливості як такої».

«Все, більше нічого не обговорюється і на сьогодні планів, знизити мобілізаційний вік до 21 року, немає», – підсумував він.

Раніше ми писали, що народні депутати пропонують прибрати ризики мобілізації чоловіків до 25 років.

Нагалаємо, народний депутат від фракції «Голос» Роман Лозинський заявляв, що зниження призовного віку з 27 до 25 років може стати не останньою зміною.

Додамо, заступник командира 3-ї ОШБр Родіон Кудряшов вважає, що мобілізаційний вік необхідно понизити до 21 року і розробити державні програми підготовки до служби учнів та студентів

Крім того, про те, що мобілізація в нашій державі повинна починатися з 20 років, зазначав ветеран АТО та очільник волонтерського фонду «Повернись живим» Тарас Чмут. Під час інтерв'ю УП він зауважив, що «…на мою думку, мобілізація має відбуватися з 20 років уже. Ми занадто багато втратили часу… 25 років —  о'кей, але вже пізно. Нам треба приймати непопулярні рішення, або в майбутньому нас чекатимуть ще більші проблеми».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд