В Україні розпочали роботу Е-кабінети вступника: як зареєструватися

14:13, 2 липня 2024
Для реєстрації вступникові потрібно внести до системи дані документа про повну загальну середню освіту та одного із сертифікатів ЗНО чи НМТ.
В Україні розпочали роботу Е-кабінети вступника: як зареєструватися
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство освіти і науки України повідомило, що з 1 липня до 18:00 31 липня кожен абітурієнт може створити електронний кабінет у спеціальній системі – cabinet.edbo.gov.ua – для подальшого вступу до закладів вищої освіти. Про це поінформували у пресслужбі МОН.

У відомстві зазначають, що вказану під час реєстрації адресу електронної пошти, адже вона буде пізніше потрібна для входу у кабінет. 

Для реєстрації вступникові потрібно внести до системи дані документа про повну загальну середню освіту (атестата) та одного із сертифікатів ЗНО/НМТ. Якщо сертифіката ЗНО/НМТ немає, під час реєстрації потрібно обрати «Не маю сертифікатів НМТ (ЗНО)», тоді кабінет буде зареєстрований за допомогою документа, що посвідчує особу.

Зареєструвати е-кабінет можна лише у випадку, якщо атестат виданий пізніше за 1998 рік. Якщо ж ні – доведеться подавати заяву до закладу освіти в паперовій формі.

Після активації електронного кабінету (на електронну пошту прийде лист) вступник має вказати свій контактний номер телефону  у міжнародному форматі; завантажити кольорову фотографію; фотокопію додатка до свідоцтва/атестата про повну загальну середню освіту.

Подати ж заяву про вступ та документи до вишів можна буде з 19 липня до 18.00 31 липня 2024 року. Про терміни вступної кампанії до закладів вищої медичної освіти МОЗ нагадає в інфографіці.

Раніше ми писали, що Кабмін на засіданні 28 червня вніс зміни до Порядку функціонування електронної системи охорони здоровʼя (ЕСОЗ) — пацієнти будуть мати доступ до кабінету зі своїми медичними даними через Дію.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси