Заступник міністра юстиції Андрій Гайченко: Висновки експертів щодо збитків російської агресії на понад 22 млрд грн — це початок доведення злочинів рф у міжнародних судах

14:17, 2 липня 2024
Фахівці Мін’юсту також проводять низку експертиз для визначення розмірів збитків, завданих внаслідок збройної агресії рф на території України, як фізичним так і юридичним особам.
Заступник міністра юстиції Андрій Гайченко: Висновки експертів щодо збитків російської агресії на понад 22 млрд грн — це початок доведення злочинів рф у міжнародних судах
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Експерти Науково-дослідного центру судової експертизи у сфері інформаційних технологій та інтелектуальної власності Мін’юсту встановили збитків, завданих внаслідок збройної агресії рф, на 22 138 000 000 грн.

Про це зазначив заступник міністра юстиції Андрій Гайченко та додав, що експертні висновки є початком масштабної роботи із доведення в міжнародних судах російських злочинів в Україні.

«Експертні висновки щодо збитків агресії рф на понад 22 млрд гривень є вдалим початком масштабної роботи із доведення в міжнародних судах російських злочинів в Україні, - заявив Андрій Гайченко. - Аналогічна робота ведеться у всіх регіонах, що зазнали руйнувань. Окрім закордонної юрисдикції, висновки експертних установ успішно використовуються як докази і у юрисдикційних органах України».

Дослідження проводилися у Києві, Київській, Донецькій, Луганській та Харківській областях з початку 2023 року.

Також судовими експертами проводяться комплексні судові військові, пожежно-технічні, вибухово-технічні, будівельно-технічні, товарознавчі, автотоварознавчі та економічні експертизи для визначення розмірів збитків, завданих внаслідок збройної агресії рф на території України, як фізичним так і юридичним особам.

Фахівці також встановлюють, яким видом боєприпасів, з якої відстані та напрямку було завдано удар.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іван Калаур
    Іван Калаур
    заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Дмитро Лубінець
    Дмитро Лубінець
    уповноважений Верховної Ради України з прав людини
  • Володимир Бевзенко
    Володимир Бевзенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Володимир Сопрун
    Володимир Сопрун
    суддя Вінницького апеляційного суду
  • Ірина Огренич
    Ірина Огренич
    суддя Київського районного суду м. Одеси