Володимир Зеленський вважає, що США та Китай можуть разом наблизити справедливий мир

15:15, 4 липня 2024
За словами Президента, обидві держави можуть знайти спільні позиції, щоб зупинити рф.
Володимир Зеленський вважає, що США та Китай можуть разом наблизити справедливий мир
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський вважає, що незважаючи на низку питань і розбіжностей між США та Китаєм, обидві ці держави можуть знаходити спільні позиції, щоб наблизити справедливий мир. Про це Глава держави заявив у інтерв'ю Bloomberg.

«Я думаю, Америка. І Китай. Удвох (могли б бути медіаторами в питанні завершення війни – ред.). Я знаю, що в них є дуже великі питання, я це розумію, але мені здається, якщо ми хочемо, щоб ця війна закінчилася справедливо для України і для всього світу, їм доведеться знаходити десь якісь позиції, щоб зупинити путіна разом. Кожен по-своєму, але разом», - заявив Президент.

В іншому разі, за словами Зеленського, «буде запропоновано закінчення війни, яке не буде справедливим для України».

«Я так думаю, тому що росія гратиме, путін бачитиме, що більшості світу немає на боці України і що світ розділений. Він працює над цим і його команда, вони постійно над цим працюють. І тому, мені здається, найпотужніше - це обопільний тиск Сполучених Штатів і Китаю», - зазначив Володимир Зеленський.

Також Президент зазначив, що дуже хотів би, аби Саміт НАТО, який відбудеться у Вашингтоні з 9 до 12 липня, був успішним для всіх союзників.

«Тому що в такий момент, коли різні сигнали, багато роздратованих, роздратоване і суспільство в США, тому що це виборчий процес. І не хочеться, щоб ті чи інші агресори у світі користувалися цим. Потрібні успіхи. І я вважаю, що для нас усіх найголовніше, щоб цей саміт був успішним. Тому що він НАТО +. Там не лише країни НАТО, багато країн будуть там», - заявив Глава держави.

Раніше Президент Володимир Зеленський наголосив, що потрібно якнайшвидше прийти до справедливого миру, а не затягувати війну.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ольга Дьоміна
    Ольга Дьоміна
    екс-секретар судової палати у цивільних справах Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ
  • Павло Вовк
    Павло Вовк
    голова Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Олександр Пасенюк
    Олександр Пасенюк
    суддя Конституційного Суду України у 2011-2016 рр., Президент ГО «Всеукраїнська асоціація адміністративних суддів»
  • Юлія Войтенко
    Юлія Войтенко
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Тетяна Невідома
    Тетяна Невідома
    член Ради суддів України, суддя Київського апеляційного суду