Судитимуть 24-річного киянина за Інтернет-шахрайство на майже 367 тисяч гривень

12:23, 6 липня 2024
Чоловік за допомогою фішингових посилань отримував дані банківських карток громадян.
Судитимуть 24-річного киянина за Інтернет-шахрайство на майже 367 тисяч гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві до суду направлено обвинувальний акт проти 24-річного чоловіка, обвинуваченого в Інтернет-шахрайстві. Використовуючи фішингову схему, зловмисник привласнив майже 367 тисяч гривень. Слідчі та оперативники Деснянського управління поліції викрили його злочинну діяльність, завершили досудове розслідування, і наразі справа передана до суду. За скоєне правопорушнику загрожує до восьми років ув’язнення. Про це повідомила поліція Києва.

Правоохоронці зазначають, що чоловіка, який отримував дані банківських карток громадян шахрайським шляхом, а потім привласнював їхні кошти викрили наприкінці травня поліцейські Деснянського управління поліції. З'ясувалося, що фігурант зв'язувався з продавцями на одній з онлайн-платформ щодо придбання їхніх товарів. Під час оформлення доставки він надсилав потерпілим фішингове посилання на відомий сайт доставки, куди вони вводили свої дані та реквізити банківських карток. Отримавши необхідну інформацію, зловмисник знімав гроші з банківських рахунків потерпілих.

Порушником виявився 24-річний місцевий мешканець. Він ошукав шістьох громадян на майже 367 тисяч гривень. За погодженням із Деснянською окружною прокуратурою, йому повідомлено про підозру у скоєнні шести епізодів шахрайства за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Слідчі завершили досудове розслідування та направили обвинувальний акт до Деснянського районного суду для розгляду. За цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва