У НАБУ заявили про закінчення службового розслідування у справі про тиск на викривача

15:56, 19 липня 2024
НАБУ повідомило про завершення службового розслідування за фактами можливих неправомірних дій з боку працівників Національного антикорупційного бюро.
У НАБУ заявили про закінчення службового розслідування у справі про тиск на викривача
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне антикорупційне бюро України повідомило, що завершило службове розслідування за фактами можливих неправомірних дій з боку працівників НАБУ, зокрема щодо можливого тиску на викривача. Про це поінформували на офіційному сайті НАБУ.

«Сьогодні скеровані листи щодо необхідності ознайомлення з його матеріалами службовим особам НАБУ, що фігурують у розслідуванні. Строк ознайомлення — 3 робочих дні, він може бути продовжений за заявою, але не більше ніж на 5 днів. Після цього матеріали направлять на розгляд Дисциплінарної комісії», - кажуть у НАБУ

Також у відомстві зазначають, що Дисциплінарна комісія на підставі службового розслідування, яке здійснюється підрозділом внутрішнього контролю, складає висновок про наявність чи відсутність у діях працівника Національного бюро дисциплінарного проступку та підстав для його притягнення до дисциплінарної відповідальності з визначенням рекомендованого виду дисциплінарного стягнення.

Рішення про застосування дисциплінарного стягнення на підставі висновку Дисциплінарної комісії ухвалює директор Національного бюро. Зазначене рішення може бути оскаржено до суду (детальніше — ст. 28 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України»).

Про всі наступні етапи НАБУ обіцяє інформувати громадськість.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Крутько
    Олена Крутько
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Ірина Литвинюк
    Ірина Литвинюк
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Віктор Колісник
    Віктор Колісник
    суддя Конституційного Суду України