Тапалкою Hamster Kombat володіє російський підприємець Едуард Гуринович

17:12, 22 липня 2024
У ЗМІ розкрили, хто може стояти за вірусною грою про віртуального хом’яка.
Тапалкою Hamster Kombat володіє російський підприємець Едуард Гуринович
Джерело фото: ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До створення криптовалютної гри в жанрі клікера «Hamster Kombat», яка не так давно завірусилася у соцмережах, причетний російський IT-підприємець, Едуард Гуринович. Про це пише «The Page» з посиланням на росзмі.

Як зазначається, його зв'язок з «Hamster Kombat» розкрився, коли він подав заявку до роспатенту на реєстрацію товарного знаку.

Раніше у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки заявляли, що ця гра може бути небезпечною для українців, адже має російський домен. Таку інформацію зʼясували журналісти видання «AIN».

Так, Hamster Kombat зареєстрований RU-CENTER Group – одним із найбільших реєстраторів доменних імен і хостинг провайдерів, що входить у холдинг РБК.

«Позаяк російські компанії зобов’язані зберігати на серверах внутрішні дані користувачів і надавати їх силовикам на вимогу, це становить загрозу для українців. Їх особисті дані можуть використати для невідомих цілей», - наголошували у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Шаповал
    Микола Шаповал
    суддя Сумського окружного адміністративного суду
  • Андрій Осаулов
    Андрій Осаулов
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва