На Сумщині повідомлено про підозру медикам, які сприяли незаконному переправленню військовозобов’язаних

21:47, 27 липня 2024
За встановлення фіктивних діагнозів ухилянти сплачували до 10 тисяч доларів.
На Сумщині повідомлено про підозру медикам, які сприяли незаконному переправленню військовозобов’язаних
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці Сумщини повідомили про підозру ще двом медикам, які сприяли незаконному переправленню військовозобов’язаних через кордон. Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура.

Так, повідомлено про підозру директорові з організації надання медичної допомоги однієї з лікарень м. Дніпро за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, підбурювання до видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 332 ч. 4 ст. 27/ч. 1 ст. 366 КК України).

Лікарка-інфекціоністка дніпровської лікарні відповідатиме за несанкціоновану зміну інформації, складання та видачу завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 28/ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 362 КК України).

Зазначається, що житель міста Білопілля організував схему ухилення від мобілізації.

Зокрема, він влаштовував військовослужбовців або військовозобов’язаних в медичні заклади Дніпропетровської області. Після нібито лікування пацієнти отримували виписки із завідомо неправдивими відомостями щодо наявності у них серйозних захворювань.

У подальшому це було підставою для визнання осіб непридатними до військової служби, відтак ухилянти могли виїжджати за межі України.

7 лютого 2024 року йому було повідомлено про підозру. Також у березні 2024 року повідомлено про підозру завідувачці інфекційного відділення одного з медичних закладів Дніпропетровської області, яка за неправомірну вигоду вносила до офіційних документів завідомо неправдивих відомості про стан здоров’я військовозобов’язаних.

У ході слідства встановлено також причетність іще двох медиків із м. Дніпро до зазначеної схеми. Загалом за встановлення фіктивних діагнозів ухилянти сплачували до 10 тисяч доларів.

.Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Навроцький
    Володимир Навроцький
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Сергій Стефанов
    Сергій Стефанов
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Віктор Шидловський
    Віктор Шидловський
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Наталія Антонюк
    Наталія Антонюк
    заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду