У Миколаєві затримали підлітків, які на замовлення рф підпалювали авто військових

19:16, 16 серпня 2024
У Миколаєві затримано трьох паліїв віком 13, 14 і 16 років, завербованих російськими спецслужбами.
У Миколаєві затримали підлітків, які на замовлення рф підпалювали авто військових
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Миколаєві поліція затримала трьох неповнолітніх, які за гроші підпалили два автомобілі військових. Як повідомила поліція Миколаївської області, затримані віком 13, 14 і 16 років виконали ці дії за вказівкою російських спецслужб.

За даними правоохоронців, підлітки, спілкуючись із російськими кураторами через месенджери, отримали завдання підпалити автомобілі військовослужбовців ЗСУ. 8 і 9 серпня на спецлінію 102 надійшли повідомлення про пожежу автомобілів Mitsubishi L200 і Ford Ranger в Миколаєві. Поліція з'ясувала, що причиною займання стало умисне підпалювання.

Неповнолітні спершу фотографували автомобілі, які повинні були знищити, а потім обливали їх бензином і підпалювали. Відео з підпалом було надіслано російським замовникам як звіт про виконання завдання.

Оперативники управління карного розшуку та СБУ в Миколаївській області, а також фахівці відділу кримінального аналізу поліції регіону провели обшуки у затриманих, вилучивши мобільні телефони і банківські картки, які використовувались для комунікації з кураторами.

16-річному затриманому висунули підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України («Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань»). Він наразі перебуває під цілодобовим домашнім арештом, йому загрожує до 8 років ув'язнення.

Вирішується питання про притягнення до відповідальності його молодших спільників. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Миколаївської обласної прокуратури.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Сакара
    Наталія Сакара
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Микола Ковтунович
    Микола Ковтунович
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Євген Сорочко
    Євген Сорочко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду