Україна не зацікавлена в окупації Курської області, — в Офісі Президента пояснили зв'язок між наступом ЗСУ та переговорами

15:21, 16 серпня 2024
Михайло Подоляк повідомив, що операція Сил оборони спрямована на те, аби переконати РФ увійти до справедливого переговорного процесу.
Україна не зацікавлена в окупації Курської області, — в Офісі Президента пояснили зв'язок між наступом ЗСУ та переговорами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Радник очільника Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив, що Україна не має наміру захоплювати прикордонні території рф. ЗСУ зосереджені виключно на забезпеченні безпеки біля кордонів, вони ведуть виключно оборонну війну в межах міжнародного права. 

"Але вона зацікавлена ​​у фактичному знищенні багатьох російських військових об’єктів, відтісненні залишків російських військ за межі артилерійських та балістичних ракетних ударів по українській території, утворенні поясу безпеки навколо кордонів України, знищенні військової матеріально-технічної бази та інфраструктури, включаючи бази зберігання, навчальні центри та місця зосередження техніки", - заявив Подоляк у соцмережі Х.

Також чиновник зауважив, що Україна і рф ведуть різні війни, які мають чітке юридичне визначення.

За словами Подоляка, у Курській області Україна використовує військовий інструмент для того, щоб переконати росію розпочати переговори на справедливих умовах.

"Якщо ми говоримо про потенційні перемовини — підкреслюю, про потенційні - нам доведеться посадити рф за стіл навпроти. На своїх умовах. Ми абсолютно не плануємо благати: "Будь ласка, сідайте домовлятися", — заявив Подоляк.

Він вважає, що для цього можна використовувати, крім економічних і дипломатичних, також військовий інструмент.

Крім того, за словами Подоляка, важливим аспектом є вплив на громадську думку в рф. До початку операції ЗСУ в Курській області російське населення залишалося байдужим до війни в Україні.

Однак, після цього вони занепокоїлися і почали активно обговорювати реальні події на фронті, зазначає радник голови ОП.

Раніше ми писали, що Україна створила військову комендатуру в Курській області.

Омбудсман Дмитро Лубінець пояснив, для чого створювати військові комендатури на Курщині.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 
 
 
 
 
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Сакара
    Наталія Сакара
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Микола Ковтунович
    Микола Ковтунович
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Євген Сорочко
    Євген Сорочко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду