Закупка одягу для добровольчих формувань зі збитками у 5,5 млн грн — у Сумах судитимуть посадовця

07:54, 6 вересня 2024
Посадовцю загрожує до п’яти років в’язниці.
Закупка одягу для добровольчих формувань зі збитками у 5,5 млн грн — у Сумах судитимуть посадовця
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Сумах судитимуть посадовця міськради, який підозрюється у закупці форменого одягу для добровольчих формувань зі збитками у 5,5 млн грн.

Як повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, у жовтні 2022 року виконавчим комітетом Сумської міської ради укладено договори з підприємцями щодо поставки форменого одягу для добровольчих формувань Сумської міської територіальної громади.

«Будучи матеріально-відповідальною особою, начальник одного із відділів не забезпечив включення до зазначених договорів вимог щодо відповідності товару технічним умовам. Більш того, під час отримання одягу він не перевірив його якість», - повідомили правоохоронці.

Внаслідок службової недбалості посадовця поставлений підприємцями одяг не відповідав вимогам державних стандартів, що діють в Україні, та характеристикам, зазначеним у специфікації, а тому не міг використовуватись за своїм цільовим призначенням. Також для добровольчих формувань було закуплено монокуляри за завищеними цінами.

Наразі досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.

Обвинуваченому загрожує до п’яти років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва