Глава МЗС Польщі Сікорський закликав скасувати виплати для українців у Європі, бо вони знижують мобілізаційний потенціал України

16:40, 12 вересня 2024
Радослав Сікорський вважає, що допомога створює перешкоди для людей, які можуть повернутися в Україну для її захисту.
Глава МЗС Польщі Сікорський закликав скасувати виплати для українців у Європі, бо вони знижують мобілізаційний потенціал України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Європейський Союз, продовжуючи виплачувати допомогу українським біженцям, знижує мобілізаційний потенціал України. Про це пише Le Monde.

"Якщо вони знаходяться під захистом ЄС як біженці, вони отримують 200 євро на місяць за кожну дитину, зареєстровану в польській системі. У Західній Європі отримують інші компенсації. Це створює фінансові перешкоди для молодих чоловіків і жінок, які можуть повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидувати непокору", - заявив Сікорський.

При цьому міністр нагадав, що Польща припинила виплачувати соціальну допомогу українцям.

Нагадаємо, в Офісі Президена розраховують на «загальноєвропейське рішення» щодо повернення військовозобов'язаних чоловіків в Україну.

Як відомо, Польща може повернути назад в Україну чоловіків, які незаконно виїхали з нашої країни з початку повномасштабного вторгнення. Домовленості між країнами вже досягнуто, повідомив Президент Володимир Зеленський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Карина Аріт
    Карина Аріт
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Оксана Бойко
    Оксана Бойко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Лариса Грох
    Лариса Грох
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олена Конишева
    Олена Конишева
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду