У Києві ліквідували канал збуту зброї та вибухівки на 1,7 мільйона гривень

18:50, 17 вересня 2024
У зловмисників вилучено понад 16 тисяч патронів і гранат.
У Києві ліквідували канал збуту зброї та вибухівки на 1,7 мільйона гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Поліція Києва перекрила канал нелегального продажу зброї та вибухівки, вилучивши «товару» на суму близько 1,7 мільйона гривень. Троє мешканців Київської області організували мережу з продажу автоматичної зброї, вибухівки та боєприпасів, які продавали у столиці під час особистих зустрічей, а сховували на території Київської області. Про це повідомила поліція Києва.

За словами начальника відділу Вадима Коломійця, зловмисники обрали стратегію конспірації, зберігаючи нелегальний арсенал у гаражах та домоволодіннях родичів. У результаті обшуків правоохоронці вилучили понад 16 тисяч патронів різного калібру, 132 гранатометні постріли, 69 гранат, 2 протитанкові міни, 4 реактивні протитанкові гранати, 2 автомати, 1 кулемет і 5 кг артилерійського пороху.

Вартість вилучених матеріалів на чорному ринку оцінюється у майже 1,7 мільйона гривень. Один з фігурантів вже отримав підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального Кодексу України — незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. Іншим підозрюваним також планують вручити підозри.

Поліція продовжує розслідування, щоб з'ясувати походження вилучених предметів та виявити можливих спільників затриманих осіб.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Іванюк
    Іванна Іванюк
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Олена Висоцька
    Олена Висоцька
    заступник Міністра юстиції України
  • В'ячеслав Хохуляк
    В'ячеслав Хохуляк
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді