Міноборони Румунії веде пошуки дронів, які залетіли на територію країни під час атаки рф по Україні

15:02, 27 вересня 2024
Румунія оголошувала тривогу через наближення російських безпілотників.
Міноборони Румунії веде пошуки дронів, які залетіли на територію країни під час атаки рф по Україні
Фото ілюстративне
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вночі в Румунії була оголошена повітряна тривога внаслідок наближення російських безпілотників під час атаки на Україну.

Пресслужба Міністерства оборони Румунії повідомила, що приблизно о 3:00 радіолокаційні дані вказали на те, що один із безпілотників міг короткочасно перетнути румунський кордон.

27 вересня російські загарбники знову зупинили безпілотники на території України, в районі Кілії, поблизу кордону з Румунією. Після виявлення дронів, що наближалися до українського повітряного простору, національний військовий командний центр сповістив генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій. О 2:01 було передано тривожне повідомлення RO-Alert для мешканців повіту Тулча.

Для моніторингу ситуації були підняті в повітря два румунські та два іспанські винищувачі F-16 і F-18. Проте о 3:00 радіолокаційні дані підтвердили можливість короткочасного перетворення одного з безпілотників кордону Румунії.

Міністерство оборони Румунії веде пошуки дронів, але на території країни слідів не виявлено. В офіційній заяві міністерство рішуче засудило ці атаки росії на українські цивільні об'єкти та інфраструктуру, назвавши їх необґрунтованими та такими, що суперечать міжнародному праву.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва