Уряд пропонує розширити програму безкоштовного навчання за ваучерами

18:16, 15 жовтня 2024
Ваучери планують надавати переселенцям, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю, безробітним та особам старше 35 років.
Уряд пропонує розширити програму безкоштовного навчання за ваучерами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні планують розширити програму безкоштовного навчання за ваучерами. Кабінет міністрів схвалив законопроект про підвищення конкурентоспроможності на ринку праці шляхом професійного навчання. Про це повідомив представник Уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Документом пропонується надати право переселенцям працездатного віку та особам з інвалідністю отримати ваучер на навчання без врахування вимоги щодо відсутності підходящої роботи.

Уряд також пропонує надавати ваучери на безкоштовне навчання учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни незалежно від дня звільнення.

Крім того, пропонується надавати ваучери особам віком старше 35 років, а безробітним, які проходять професійне навчання за направленням центру зайнятості, допомогу в період професійної підготовки.

Передбачається розширити перелік видів соціальних послуг, доповнивши його послугою «оцінювання і визнання результатів навчання (зокрема, здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти), присвоєння/підтвердження відповідних професійних та часткових професійних кваліфікацій для зареєстрованих безробітних».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віктор Остапук
    Віктор Остапук
    член Ради суддів України, суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Олеся Артоуз
    Олеся Артоуз
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду