Операція ЗСУ в Курській області стимулює рф до обміну полоненими — ISW

17:51, 20 жовтня 2024
Аналітики підкреслюють, що за період заходу українських вояків на російську територію вже проведено чотири таких обмінів.
Операція ЗСУ в Курській області стимулює рф до обміну полоненими — ISW
Фото: Володимир Зеленський/Телеграм
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

росія почала активніше проводити обміни військовополоненими з Україною після того, як ЗСУ взяли під контроль деякі райони Курської області. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Так, під час попередніх трьох обмінів, сторони обміняли загалом по 267 військовополонених. У період від 1 січня до 6 серпня 2024 року, рф та Україна здійснили лише три обміни полоненими.

"ISW продовжує оцінювати, що українське вторгнення до Курської області, ймовірно, все більше стимулює росію до участі в обмінах полоненими", - наголосили у ISW.

Нагадаємо, 19 жовтня Україна в рамках чергового обміну повернула з російського полону 95 військових.

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що це був уже 58-й обмін військовополоненими між Україною та рф, а всього з російського полону визволено вже 3767 українців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду