Справжнє ім’я Джека-Різника: аналіз ДНК показав, ким був найжорстокіший вбивця Лондона

09:17, 24 марта 2019
Науковці дослідили шовкову хустинку, яку знайшли поруч з однією із жертв Джека.
Справжнє ім’я Джека-Різника: аналіз ДНК показав, ким був найжорстокіший вбивця Лондона
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Британські вчені назвали справжнє ім’я найжорстокішого вбивці Лондона. Так, спеціалісти зробили тест ДНК, дослідивши шовкову хустинку, яку знайшли поруч з четвертою жертвою Джека-Різника – Кетрін Еддоус. Про це повідомляє передає Der Spiegel.

На цій хустці нібито виявили сліди крові й сперми.

Як стверджують вчені, Джеком Різником був 23-річний перукар Аарон Космінський. Він же був головним підозрюваним у ХІХ столітті, коли сталися всі загадкові вбивства.

Відомо, що Ярі Лоугелайнен з Університету Джона Мура в Ліверпулі разом з Девідом Міллером з Лідського університету порівняли зразки геному з хустинки з інформацією з генетичної бази даних.

«Вони зосередилися на так званій мітохондріальній ДНК, яка успадковується від матері. Вчені з'ясували, що ці фрагменти збігаються з генетичним матеріалом сучасних нащадків Еддоус і Космінського», - сказано у повідомленні.

Проте, британский генетик Адам Рутерфорд вважає дане дослідження нонсенсом і прикладом поганої науки. Тому, що достовірних даних про те, що Еддоус взагалі носила ту хустинку, коли сталося вбивство немає.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Конституційний Суд розглядав на предмет конституційності норми закону про Нацполіції, що дозволяють поліції забезпечувати збір, накопичення зразків ДНК.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва