Війна йде не в Україні, а у Європі: Зеленський виступає у Мюнхені

14:50, 15 февраля 2020
Президент розповів про готовність до діалогу з мешканцями «ЛДНР» та створення діалогової платформи «Мир Донбасу».
Війна йде не в Україні, а у Європі: Зеленський виступає у Мюнхені
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент Володимир Зеленський висловив занепокоєння тим, що світова спільнота почала заспокоюватися по відношенню до подій в Україні. Адже, за словами Зеленського, не коректно говорити «війна в Україні». Це – війна в Європі. Про це він заявив, виступаючи на 56-й Мюнхенській конференції з питань безпеки, передає Офіс Президента.

Зокрема, Зеленський  звернув увагу на те, що у цьогорічному традиційному аналітичному звіті Munich Security Report – лише вісім згадок про Україну, і це найнижчий показник від початку війни на сході та анексії Криму.

«У зв’язку з цим у мене як у Президента України, яка шостий рік поспіль захищає свій суверенітет та територіальну цілісність, виникає справедливе запитання – а чи не зарано всі почали заспокоюватись? Це, скажу відверто, небезпечна тенденція», – наголосив він.

Президент зазначив, що сьогодні у світі є чимало гострих проблем і гарячих конфліктів, але жодне питання не може втрачати актуальність, допоки його не буде вирішено остаточно.

«Я хочу звернути увагу, що не зовсім коректно говорити «війна в Україні». Це – війна в Європі. І вона, разом з анексією Криму, вже триває стільки ж, як і Друга світова війна, уявіть собі», – підкреслив він.

Окрім того, у своєму виступі він також наголосив, що українська влада готова до діалогу з мирним населенням окупованих територій. Проте не може бути мови про діалог з тими, хто є невизнаним з точки зору міжнародного права, а отже, не може представляти місцеве населення.

«Я багато разів спілкувався зі звичайними людьми з тимчасово окупованих територій. Та об’єктивно голос Донбасу – це не тільки їхня думка. Це ще як мінімум півтора мільйона донеччан і луганців, які були змушені покинути свій рідний дім. Саме тому ми ініціювали створення громадської діалогової платформи «Мир Донбасу», до якої вони мають бути залучені», – сказав Президент. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Зеленський обговорив судову реформу з головою МВФ.

Також ми ведемо трансляцію виступу Президента у Мюнхені. 

 Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва