Штраф у розмірі 48 млн євро за відмову у співпраці: Польща оштрафувала «Газпром»

18:31, 3 августа 2020
На «Газпром» наклали фінансові санкції у зв’язку з відмовою надати відповідні документи для антимонопольного розслідування.
Штраф у розмірі 48 млн євро за відмову у співпраці: Польща оштрафувала «Газпром»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Польське Управління із захисту конкуренції та споживачів (UOKiK) оштрафувало російський «Газпром» на понад 48 млн євро у зв’язку з відсутність співпраці під час антимонопольного розслідування. Відповідну заяву було розміщено на сайті UOKiK.

Президент UOKiK Томаш Хрустни призначив «Газпрому» штраф у розмірі майже 213 мільйонів злотих – це результат відсутності співпраці у розслідуванні, яке проводилось у зв'язку з будівництвом газопроводу «Північний потік-2». На початку року UOKiK звернувся до «Газпрому» з вимогою надати документи (контракти, укладені дочірньою компанією, з іншими компаніями, які фінансують будівництво «Північного потоку-2»), на що двічі отримали відмову.

«Таке рішення є результатом європейських норм, на яких ґрунтується польський акт про конкуренцію та захист прав споживачів. Порушення законодавства держави-члена Європейського Союзу загрожує фінансовими санкціями, передбаченими в них. Такий штраф – максимальна санкція, передбачена законодавством за ненадання інформації на прохання президента Управління, і вона еквівалентна майже 50 мільйонам євро», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що два роки тому UOKiK звинуватила 6 компаній у фінансуванні будівництва без необхідного юридичного дозволу. Це підприємства, що входять в міжнародні групи компаній: «Газпром», Engie (Швейцарія), Uniper, OMV, Shell і Wintershall (Нідерланди).

До слова, «Нафтогазу» передали акції «Газпрому» вартістю 2 тис. гривень кожна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про хід спільного розслідування із Польщею у справі Новака.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.




Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей