Суд Лондона підтвердив наявність підстав для арешту коштів Жеваго

19:28, 23 сентября 2021
Суддя дійшов висновку, що наведені під час слухань докази Фонду та Банку вказують на наявність достатніх підстав видати наказ про всесвітній арешт активів акціонера банку, але англійський суд не має юрисдикції для розгляду цієї справи.
Суд Лондона підтвердив наявність підстав для арешту коштів Жеваго
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Суд Лондона визнав достатніми підстави для накладення всесвітнього арешту на активи акціонера АТ «Банк «Фінанси та кредит», однак залишив відкритим питання юрисдикції.

Так, 23 вересня, Високим Судом Англії та Уельсу було оголошено рішення щодо розгляду заяви Фонду гарантування вкладів та ПАТ «Банк «Фінанси та кредит» про всесвітній арешт активів акціонера банку Костянтина Жеваго у рамках позову про стягнення шкоди, нанесеної ним банку.

Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Суддя дійшов висновку, що наведені під час слухань докази Фонду та Банку вказують на наявність достатніх підстав видати наказ про всесвітній арешт активів акціонера банку, утім на його переконання англійський суд не має юрисдикції для розгляду цієї справи, оскільки вбачає проблему у необхідності застосування українського законодавства, у якому він не є експертом.

«Зважаючи на текст рішення, очевидно, що у суду не було сумнівів щодо причетності акціонера банку та решти відповідачів до нанесення банку шкоди. Ми за будь-яких умов продовжимо свою боротьбу за повернення виведених коштів та активів як в українських судах, так і в судах іноземних юрисдикцій. Адже мова йде про мільярди гривень, які українці та держава втратили в цьому банку через застосовані схеми», - сказав Віктор Новіков, заступник директора-розпорядника Фонду.

Нагадаємо, у лютому 2021 року Фондом було ініційовано позов на суму 582,5 млн дол США про стягнення спричиненої банку шкоди з Костянтина Жеваго, трьох англійських компаній та одного громадянина Сполученого Королівства, задіяних в операціях з виведення коштів з банку. Слухання у справі відбувалися за наказом суду у закритому режимі у липні 2021 року.

Також «Судово-юридична газета» писала, що майно, що належало власнику банку «Фінанси та кредит», передано до АРМА.

Додамо, що за відмивання коштів банку «Фінанси та Кредит» підозрюваного екснардепа оголосили в розшук.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки