Українцям стало простіше отримати дозвіл на роботу в Польщі

14:48, 4 февраля 2022
Відтепер для отримання дозволу на роботу в Польщі не потрібно мати польську прописку або договір оренди житла.
Українцям стало простіше отримати дозвіл на роботу в Польщі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування повідомила: відтепер для отримання дозволу на роботу в Польщі не потрібно мати польську прописку або договір оренди житла, натомість потрібен дохід у розмірі польської мінімальної зарплати. Про це йдеться на Facebook-сторінці Асоціації.

Проте також зазначається, що при цьому необов’язково мати лише одне місце працевлаштування, головне - щоб загальний дохід іноземця досягав 3 тис. злотих. Але це не призведе до суттєвого збільшення української еміграції до Польщі.

«Так, еміграційні процеси відбуватимуться, але левова частка людей, яка працює за кордоном, за моїми оцінками, це близько 70-80% українців, не розглядає для себе можливість виїзду за кордон на ПМП. По-перше, проблема в соціалізації, друге – як би там не було, українець із вищою освітою, але без знання мови країни проживання, без підтвердження свого диплома, змушений починати жити із самого початку, як звичайний різнороб з графіком по 12-15 годин на добу, що дуже важко. Немає житла, можливості взяти кредит, накопичити на початковий внесок, щоб купити житло. Є 20-30%, які цілеспрямовано шукають роботу за кордоном, як спосіб знайти нове місце проживання, говорити, що багато хто вже на валізах і з квитком до Польщі, неправильно», — упевнений Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Також «Судово-юридична газета» писала, що на кордоні України з Польщею з’явиться новий пункт пропуску.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва