Мавпяча віспа: у Британії будуть вакцинувати геїв і бісексуалів від вітряної віспи

16:03, 22 июня 2022
У Великій Британії виявили 793 випадки захворювання на мавпячу віспу. Всього ж у 42 країнах світу їх зареєстрували понад 2100.
Мавпяча віспа: у Британії будуть вакцинувати геїв і бісексуалів від вітряної віспи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Управління з безпеки здоров’я Великої Британії у вівторок рекомендувало щеплення проти вітряної віспи для гомосексуалів та бісексуалів, оскільки вони перебувають у групі ризику й можуть заразитися мавпячою віспою. Про це повідомляє "Європейська правда".

Британське Управління з безпеки здоров’я визначило, що найбільший ризик заразитися мавпячою віспою є в чоловіків, які займаються сексом із іншими чоловіками, мають кількох партнерів або практикують груповий секс.

Відповідно до рекомендацій відомства, лікарі тепер можуть пропонувати гомо- і бісексуальним чоловікам вакцину від вітряної віспи, яка надає певний рівень захисту від мавпячої віспи.

"Розширюючи коло людей у групі ризику, які можуть отримати щеплення, ми сподіваємось розірвати ланцюг передання захворювання і стримати його спалах", – заявила керівниця програм імунізації Управління з безпеки здоров’я Мері Рамзі.

За останніми даними, у Великій Британії виявили 793 випадки захворювання на мавпячу віспу. Всього ж у 42 країнах світу їх зареєстрували понад 2100.

Нагадаємо, що мавпяча віспа – рідкісне вірусне захворювання, що передається людині від тварин. Воно зазвичай зустрічається в Західній та Центральній Африці.

Нет описания.

Раніше ми писали, які симптоми цього захворювання. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва