Які помилки допускають водії за кермом: деталі

23:10, 24 ноября 2021
Експерти дали поради, як уникнути аварій на дорогах.
Які помилки допускають водії за кермом: деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У кожного автомобіліста є свої звички, від яких важко відмовитися. Чи може це зашкодити водієві або автомобілю, – повідомляє ТСН.

Є водії, які постійно використовують внутрішню рециркуляцію повітря салону: робити це - не можна. При таких налаштуваннях вам усередину не буде потрапляти свіже повітря, отже кисню буде замало, а це викликатиме сонливість. Також при зачиненій подачі повітря дуже важко розморозити скло. Тож запам’ятайте, користуватся цією функцією потрібно з розумом. Якщо перед вами їде вантажівка і пускає дим вам у салон – без проблем, а просто так перекривати повітря краще не треба.

Ігнорування ручного гальма може зіграти з вами злий жарт, особливо коли у вас АКПП. Водій часто думають, що якщо селектор КПП перевести у режим «паркінг», то ручником можна не користуватися, але це помилка. «Паркінг» – це паркувальний режим, при якому спеціальний «язичок» чіпляється за шестерню та не дає автомобілю покотитися. Але він не всесильний і в один момент може не витримати вагу авто, і машина просто поїде. Тож запам’ятайте – необхідно користуватися ручними гальмами, особливо коли ви залишаєте свою машину під схилом: саме тоді навантаження на АКПП найбільше.

Деякі водії дуже люблять сидіти в Інтернеті та відшукувати різні «лайфхаки». Так ось, користуватися ними потрібно, але коли йдеться про поради при гальмуванні – пропускайте їх. Ці супер схеми екстреного гальмування працюють на автомобілях 90-х років і старше. Адже з 2004 року всі авто повинні мати систему ABS, а вона сама краще знає, що робити.

Мало хто знає, що кнопки на кермі придумали не для вашої зручності, а для того, щоб зменшити аварійність на дорогах. Адже коли водій відволікається на аудіосистему, він не дивиться на дорогу: як наслідок, з’являється ризик зіткнення. Тож користуйтеся мульткермом та буде вам щастя.

Мабуть кожному водію це знайомо: заїжджаєш у незнайоме місце та робиш музику тихіше, щоб швидше зорієнтуватися, але це не так просто. Вченими було доведено, що гучна музика дезорієнтує і заважає швидко приймати рішення. Тож коли потрібно зосередитись, краще взагалі вимкніть звук та побудьте наодинці зі своїми думками.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що поліція нагадала алгоритм дій при ДТП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВа також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду