Членів Кабміну призначатимуть та звільнятимуть по-новому: що відомо

15:19, 16 июня 2020
Верховна Рада прийняла за основу відповідний законопроект.
Членів Кабміну призначатимуть та звільнятимуть по-новому: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Верховна Рада сьогодні, 16 червня, прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення порядку призначення та звільнення з посад членів Кабінету Міністрів України», повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Законопроектом №3195 передбачається надати комітетам Верховної Ради України та Верховній Раді України повноваження при розгляді питання про звільнення члена Кабінету Міністрів України заслуховувати його звіт про свою діяльність на посаді.

Проектом пропонується:

  • закріпити обов’язок члена Кабінету Міністрів України бути присутнім та звітувати про виконану роботу при розгляді питання про його звільнення (підставою якого було його особиста заява про відставку) на засіданні комітету Верховної Ради України та на пленарному засіданні Верховної Ради України;
  • врегулювати порядок подання такого звіту;
  • закріпити право представника комітету, до відання якого належить питання про звільнення члена Кабінету Міністрів, на виступ під час розгляду цього питання Верховною Радою України.

Відповідні зміни пропонується внести до статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України”, статті 6 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади», статті 18 Закону України “Про комітети Верховної Ради України”, Регламенту Верховної Ради України.

Крім того, Рада внесла зміни до закону про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Також депутати затвердили План законопроектної роботи Верховної Ради.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді