Верховна Рада розглядає зміни до Податкового кодексу: пряма трансляція

10:00, 3 декабря 2021
Народні депутати розглядають низку важливих законопроектів.
Верховна Рада розглядає зміни до Податкового кодексу: пряма трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 3 грудня, проходить засідання Верховної Ради. Порядок денний опубліковано на офіційному порталі парламенту.

Засідання розпочнеться «годиною запитань до Уряду» на тему: «Обороноздатність України у 2021 році: безпекові підсумки року і перспективи».

Далі Верховна Рада планує розглянути 24 проекти постанов про скасування рішення Верховної Ради України про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№5600).

У другому читанні планується розглянути проекти законів, серед яких:

- «Про внесення змін до Закону України "Про громадянство України" щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України», №5630;

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині», №5831;

- «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», №5376;

- «Про антидопінгову діяльність у спорті», №5099.

Для включення до порядку денного сесії та прийняття рішення пропонуються проект Постанови «Про Звернення Верховної Ради України до Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу», №5032 і проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів" щодо усунення неточностей», №6375.

Ряд законопроектів планується розглянути першому читанні, зокрема:

- «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо уточнення завдань та основ підготовки і ведення національного спротиву», №6302;

- «Про соціальний і правовий захист осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, та членів їх сімей», №61046104-1;

- «Про особливості приватизації єдиного майнового комплексу Харківського державного авіаційного виробничого підприємства», № 5799.

У порядку денному також проект Постанови «Про внесення зміни до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання», №6381.


13:33 Головуючий закрив пленарне засідання.


13:02 Народні депутати виступають із заявами, повідомленнями та пропозиціями.


12:31 Заступник Голови Верховної Ради Олена Кондратюк повідомила, що протягом цього пленарного тижня народними депутатами було внесено 102 запити, із них до Президента України - 9 депутатських запитів, до органів Верховної Ради - 6, до Кабінету Міністрів - 49, до керівників інших органів державної влади та органів місцевого самоврядування - 35, до керівників підприємств, установ і організацій, розташованих на території України 3 запити народних депутатів.

Окрім того, за її словами, з минулого пленарного тижня залишились не оголошеними 9 запитів до Президента України.

Всього для оголошення внесено 111 депутатських запитів.

Верховна Рада підтримала направлення до Президента України п’яти із 18 запитів, поданих народними депутатами.

Олена Кондратюк оголосила депутатські запити.


12:24 Головуючий поставив на голосування всі проекти постанов.

За результатами голосування проекти постанов за №№ 5600-П, 5600-П1, 5600-П2, 5600-П3, 5600-П4, 5600-П5, 5600-П6, 5600-П7, 5600-П8, 5600-П9, 5600-П10, 5600-П11, 5600-П12 і 5600-П13 не були підтримані.


11:36 Народні депутати почали розглядати проекти постанов про скасування рішення Верховної Ради України від 30.11.2021 про прийняття у другому читанні та в цілому проекту Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600).

Проекти постанов доповіли їх автори - народні депутати Михайло Цимбалюк, Ірина Геращенко, Володимир Ар’єв, Ростислав Павленко, Михайло Бондар, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Олексій Гончаренко, Вадим Івченко, Софія Федина, Вікторія Сюмар, Марія Іонова, Ніна Южаніна, Сергій Власенко.


11:35 Народні депутати внесли зміни до порядку розгляду питань порядку денного і 276 голосами прийняли проект Постанови про внесення зміни до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, №6381.

Постановою внесено зміну до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 13 липня 2021 року № 1628-IX, щодо роботи Верховної Ради України у січні 2022 року, передбачивши у тиждень з 10 по 14 січня - роботу з виборцями.


11:26 Із заявами від двох фракцій виступили народні депутати Олександр Ковальчук, Ніна Южаніна, Павло Сушко. 


11:22 Народні депутати оплесками привітали виступи гостей.

Народні депутати 252 голосами підтримали пропозицію головуючого про скасування перерви з 12.00. до 12.30., в режимі розгляду питань порядку денного працювати до 12.30, з 12.30 до 13.00 оголосити депутатські запити, з 13.00 - надати час для виступів народних депутатів у «Різному».


11:02 Руслан Стефанчук повідомив, що у Верховній Раді перебуває делегація Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Члени делегації виявили бажання взяти участь у пленарному засіданні Парламенту та виступити з короткими промовами.

Головуючий надав слово для виступу виступив Мотиваційний спікер, амбасадор ЮНІСЕФ з питань інклюзії Яніс МакДевід та українська активістка, як захищає права людей з інвалідністю Ліна Дешвар.

Яніс МакДевід у виступі привернув увагу до проблем людей з інвалідністю, які хочуть жити нормальним життям і прожити його повноцінно у суспільстві, де всі мають однакові можливості.


11:01 На цьому «Година запитань до Уряду» завершилася.


10:40 На запитання депутатських фракцій і груп відповіли Прем’єр-міністр та члени Кабінету Міністрів стосовно:

  • перспектив вступу України в НАТО;
  • стану виплати заборгованості перед військовослужбовцями і зростання зарплат у наступному році;
  • стану підписання контрактів за оборонним замовленням;
  • оновлення системи протиповітряної оборони; розробки і затвердження нової Програми розвитку Збройних Сил;
  • створення кібервійськ;
  • застосування протитанкових ракетних комплексів «джевелінів» під час бойових дій на сході України;
  • аудиту цільового використання коштів, виділених на Збройні Сили;
  • загроз на кордоні країни, перспектив загострення конфлікту і готовності до відсічі;
  • створення реєстру підприємств, які виробляють продукцію для оборонної галузі;
  • розслідування знищення складів боєприпасів.

10:04 Головуючий надав слово для виступу Міністру оборони Олексію Резнікову.

Міністр поінформував народних депутатів про безпекову ситуацію, яка склалася, про виконання плану оборонних закупівель, реформу Міністерства оборони.

На початку виступу урядовець повідомив, що протягом останнього місяця він разом з командою проводив аналіз поточної ситуації, планували оперативні заходи до кінця цього року та визначали пріоритети на 2022 рік.

Він повідомив, що після 6 грудня в офіційних засобах Міністерства оборони буде оприлюднено матеріали, у яких буде докладно розкрито основні кроки по найважливіших напрямах. Суть цих планів зводиться до двох тез: перше - Міністерство оборони має стати однією з найкращих корпорацій України з точки зору ефективності управління, а Збройні Сили - одними з найкращих роботодавців. Друга теза стосується переходу від тактичних рішень до системного розвитку фундаментальних спроможностей Збройних Сил.

Олексій Резніков поінформував про його поїздки разом з Головнокомандувачем ЗС на передову, щоб на власні очі побачити, де є найбільші загрози, про свої зарубіжні візити до США та Ізраїлю, спілкування з міжнародними радниками, а також про роботу з профільним парламентським комітетом.

Щодо безпекової ситуації Міністр зазначив: наше бачення чергового приготування Російської Федерації співпадає з оцінками іноземних партнерів. Розвідки взаємодіють інтенсивно. Єдина відмінність у сприйнятті. Для нас ця війна триває майже 8 років. Він подякував міжнародним партнерам і запропонував сконцентруватися на формуванні спільної відповіді.

Міністр відповів на запитання депутатських фракцій і груп щодо:

  • перспектив вступу України в НАТО;
  • стану виплати заборгованості перед військовослужбовцями і зростання зарплат у наступному році;
  • стану підписання контрактів за оборонним замовленням;
  • оновлення системи протиповітряної оборони;
  • розробки і затвердження нової Програми розвитку Збройних Сил;
  • створення кібервійськ;
  • застосування протитанкових ракетних комплексів «джевелінів» під час бойових дій на сході України;
  • аудиту цільового використання коштів, виділених на Збройні Сили;
  • загроз на кордоні країни, перспектив загострення конфлікту і готовності до відсічі; створення реєстру підприємств, які виробляють продукцію для оборонної галузі;
  • розслідування знищення складів боєприпасів.

10:01 Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук відкрив пленарне засідання.

Руслан Стефанчук зазначив, що сьогодні відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю.

Головуючий повідомив, що у засіданні беруть участь Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та члени Кабінету Міністрів.

За пропозицією депутатських фракцій і груп члени Уряду відповідатимуть на запитання про обороноздатність України у 2021 році: безпекові підсумки року і перспективи.

Головуючий повідомив, що за пропозицією депутатських фракцій і груп члени Уряду відповідатимуть на запитання про обороноздатність України у 2021 році: безпекові підсумки року і перспективи.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Рада прийняла закон про Держбюджет на 2022 рік.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді