Новий законопроект про Майдан 2013-2014 років: кому буде надана допомога

14:46, 29 декабря 2021
Змінено хронологічні рамки Революції гідності.
Новий законопроект про Майдан 2013-2014 років: кому буде надана допомога
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сайт парламенту оприлюднив текст законопроекту № 6467 «Про внесення змін до статті 2 Закону України "Про встановлення державної допомоги постраждалим учасникам масових акцій громадського протесту та членам їх сімей», у якому йдеться про надання допомоги потерпілим і членам сімей учасників масових акцій громадського протесту, що розпочалися 21 листопада 2013 року і тривали до 22 лютого 2014 року.

У новому законопроекті запропоновано уточнити термін тривалості Революції гідності й встановити його з 21 листопада 2013 року до 3 травня 2014 року.

Свої зміни автори законопроекту пояснюють тим, що після завершення трагічних подій у столиці Революція гідності продовжилась у регіонах України. Зокрема, у Харкові проросійські виступи остаточно придушили у квітні 2014 року, а в Одесі 2 травня 2014 року ціною багатьох жертв запобігли встановленню проросійського режиму в регіоні.

«Беручи до уваги значну кількість скалічених, травмованих, побитих осіб, а також осіб, майно яких було знищено або пошкоджено в результаті участі в масових акціях громадського протесту, які не скористалися нормами чинної нині редакції Закону в попередніх роках, необхідно передбачити відповідні кошти у Державному бюджеті України на 2022 рік», - йдеться у пояснювальній записці.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про те, хто та як може отримати 7 автомобілів безоплатно.

Також українцям пояснили, чи потрібно сплачувати податок за «тисячу Зеленського».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва